• boeken via een adviseurs
  The best is yet to come...
 • boeken via een adviseurs
  Let's fly away together
 • boeken via een adviseurs
  Nothing fancy, just love and the perfect destination
 • boeken via een adviseurs
 • boeken via een adviseurs
 • boeken via een adviseurs
  Let it snow love.....

Bruisend en toch schilderachtig Brazilië

Wij maakten de cirkel rond in Brazilie...aanzoek, huwelijk, honeymoon

Jullie gaan trouwen en voelen “het moet zo zijn” en “hij of zij is de ware”. Ook op huwelijksreis moet je dat gevoel hebben, dit past bij ons, hier en zo kunnen we heerlijk samen onszelf zijn.

Zo was het ook voor ons. Tijdens één van onze reizen werd ik ten huwelijk gevraagd en wel romantisch bij de adembenemend mooie watervallen van Iguazu in Brazilië. De rest van de reis was als in een roes.

Watervallen van Iguazu

In het schilderachtige mijndorpje Ouro Preto ontwierpen we onze eigen trouwringen en door het missen van een ferry eindigden we in het bijzondere kustplaatsje Paratí. We waren verliefd, het moest zo zijn. Paratí met de keienstraatjes die onderlopen met vloed en waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Brazilië zou het worden, hier zouden we gaan trouwen.

Wij kozen ervoor om het trouwen en de huwelijksreis te combineren. Reizen is erg  belangrijk in ons leven, evenals onze familie en beste vrienden. En wat is er dan mooier om juist de mensen die belangrijk voor ons zijn op deze manier mee te laten genieten en een verre exotische bestemming te laten ervaren.

Brazilië is de ideale bestemming voor de combinatie (actief) rondreizen en ontspannen aan het strand

Zoveel wensen, zoveel mogelijkheden…een land van uitersten

Het is een immens land met veel verschillende regio’s, subculturen, landschappen, mensen en steden. Regio’s met afwisselend boeiende (Nederlandse!) historie, flora en fauna, stranden, eetcultuur, sfeer en leven.

Het schilderachtige Salvador en de stranden van Itacare

 

 

Wij kozen voor het bruisende Rio en kleurrijke Salvador, kleine (Unesco) plaatsen als Paratí en Ouro Preto, de natuurgebieden van de Pantanal en de Amazone en de stranden van Araíal d’Ajuda, Itacaré, Morro Sao Paolo en Praia do Forte.

Brazilië zit in ons hart, voor altijd, we gaan zeker nog eens met onze kinderen terug. Want zelfs na drie grote reizen heb ik het nog lang niet allemaal gezien en het land heeft zoveel te bieden! 

Onze kerk in Paraty Brazilie

"Terwijl ik dit schrijf, een dag voor onze trouwdag in het kleine kerkje, dwalen mijn gedachten telkens af. Voor even ben ik weer daar…"

Alle zintuigen worden geprikkeld

Brazilië is, ondanks dat het niet altijd en overal even veilig is, vooral een land voor enigszins ervaren reizigers. Het is een bestemming waar al je zintuigen worden geprikkeld. Puur genieten.

Ik denk terug aan een zomerse Caipirinha aan het strand van Copacabana en de miljoenen lichtjes langs de baaien ’s avonds laat vanaf het Suikerbrood, een massage in een villa met uitzicht op zee en de sambamuziek op de achtergrond terwijl je dommelt in een hangmat…

Ik herinner me de geuren van het regenwoud na een hevige bui, de pasteltinten van de huizen in Bahia, de smaak van tropisch fruit. De aanblik van een groep walvissen en het kabaal van de papegaaien, de apen die tikkertje spelen op het dak van de pousada. De toekan gespot vanuit een kano of vanaf de rug van een paard, de zelf gevangen piranha gegrild als lunch op mijn bord

Een onvergetelijke ervaring, een droomreis die bij ons past

Persoonlijk, op maat samengesteld passend bij onze wensen en budget, nèt even anders en extra speciaal. Waar dromen jullie van?

Fleur Ligteringe

 06-47448445
 
fleur@honeymoon-specialisten.nl

Huwelijk honeymoon specialist Fleur Ligteringe Brazilie

 

 

Zoek op kaart?